Atomica

Atomica, aktif öğrenme ilkelerini merkezine alarak dijital öğrenme ortamının sınırlarını ortadan kaldırıyor. Yaparak yaşayarak öğrenme olarak da adlandırılan aktif öğrenme sayesinde, çocuklar görerek, duyarak, yaparak ve düşünerek yaşamın içinden çeşitli durumları deneyimliyor. Öğrenme yolculuğunda çocukların kendi kararlarını vererek ilerlediği bu çoklu ortamda iş birliği, olumlu güdüleme, düşük stres ve eğlence bileşenleri yer almaktadır. Tüm bu bileşenleri içeren özel olarak geliştirilmiş dijital materyallerin başında 3D ve 2D oyunlar ile etkileşimli alıştırmalar gelmektedir. Alanında uzman ekip tarafından, yeni bilimsel çalışmalar ışığında geliştirilen oyunlar ve etkileşimli alıştırmalar Gen Alfa kuşağının özelliklerine hitap etmekte ve ihtiyaçlarını tam olarak karşılamaktadır.

“Merak ediyorum. Öyleyse varım!” Öğrenmenin ilk ve en önemli koşulu merak etmektir. Atomica, bunu çok iyi biliyor ve çocukları yaşamın içinde merak edecekleri binlerce durumla karşı karşıya getiriyor. Bir problemi çözmenin birden çok yolu olduğunu deneyerek ve oynayarak öğreniyorlar. Böylece ezberden uzak, keyifli, mantığını anladıkları ve unutamayacakları bir öğrenme deneyimi yaşıyorlar.

Atomica, her çocuğun tek ve özel olmasına göre yapılandırılmış, yenilikçi ve ilk defa dijital öğrenme platformu için geliştirilen geleceğin öğrenme modeline sahiptir. Her çocuğun farklı öğrenme hızında ilerlediği göz önüne alınarak, her çocuk için bireyselleştirilmiş bir öğrenme deneyimi sunmaktadır. Atomica bir öğretim ortamından daha çok çocukların kendi başlarına öğrenebilecekleri bir öğrenme ortamı olarak tasarlanmıştır. Bunun yanında birden çok öğretim yöntemi de sistem içinde yer almaktadır. Buluş yoluyla öğrenme, problem çözme yoluyla öğrenme, örnek olay inceleme, gösterip yaptırma, sunuş yöntemi ve modüler öğretim yöntemi bunlardan bazılarıdır. Özel olarak uzun çalışmalar sonucunda geliştirilen algoritması ve yapay zekâ desteğiyle her bir çocuğun ihtiyaçlarına, yeteneklerine, gelişimsel özelliklerine hitap etmektedir.

 

 

Eğitimin en önemli bileşenleri öğrenci, veli ve öğretmendir. Tüm bu bileşenlerin birbiriyle uyumlu hareket etmesi gerekmektedir. Tam ve kalıcı öğrenmenin gerçekleşmesi için öğrenci, veli ve öğretmen birbirinden haberdar olmalı, süreç içinde birbirini desteklemeli ve takip sistemleri her bir bileşen için ayrı ayrı devam etmelidir. Atomica, veli ve öğretmenin eğitimdeki önemli rolünün farkındadır. Öğretmenlerin, öğrencilerin gelişimlerini detaylı takip edebilmesi; derse hazır bulunuşluğun sağlanması; eksik öğrenmelerin giderilmesi; ödev verebilme ve ödev kontrolünün tek panel üzerinden detaylı rapor olarak sunulması; veli-öğretmen koordinasyonunun sağlanması gibi pek çok özellik geliştirerek, bunları veli ve öğretmen panellerinde kullanıcıya sunmaktadır.

Atomica, bütüncül eğitim anlayışına göre geliştirilmiş bir sisteme sahiptir. Bütüncül eğitim anlayışı, öğrencinin yalnızca öğrenme gerekliliklerini tamamlamasının yanında, sosyal ve duygusal olarak desteklenmesini de içermektedir. Ebeveynlerin, öğrencinin eğitim sürecine dahil edilmesi noktasında, motivasyon kaynağı olarak 3D oyunlar ve etkileşimli uygulamalar çok etkili bir rol oynayacaktır. Ebeveyn ve öğrenci, eş zamanlı olarak oyunları oynayabileceklerdir. Böylece aile kavramını güçlendirecek ve tüm öğrenciler aileleriyle birlikte kaliteli zaman geçirme imkanına sahip olacaklardır. Beraber oynanan oyunlar, ebeveynlere derslerin içerikleri, zorluk derecesi ve kapsamı hakkında bilgi vererek, eğitim sürecinde aktif rol almalarına ve çocuklarını desteklemelerine olanak sağlayacaktır.

Tam ve kalıcı öğrenme için soyut konuların somut örneklerle ele alınması konunun anlaşılmasında büyük kolaylık sağlamaktadır. Oyunlar ve interaktif içerikler yaşamın içinde örneklerle kurgulanmıştır. Bu sayesinde her çocuğun kendi soyutlama sürecini gerçekleştirmesine fırsat vermektedir. Aynı zamanda kendilerini daha hazır hissetmedikleri konularda temelden ve derinlemesine öğrenmeye, ilişkileri keşfetme ve somutlaştırmaya imkan tanımaktadır.

Atomica, “Bilgiyi öğrenme yöntemi kadar, bilgiyi ne sıklıkta kullandığımız kalıcı olmasında öncelikli koşuldur.” bilimsel temeli ile her hafta belirli günlerde tüm öğrencilerin girip sağlıklı bir şekilde rekabet etmesine olanak sağlayan özelliğe sahiptir. Oyunlaştırma unsurları içeren yapısıyla, her yaptığı etkinlikten çeşitli puanlar ve rozetler kazanarak ilerlemeyi içermektedir. Tamamladığı konulardaki oyunlara ve interaktif alıştırmalara istediği zaman erişebilme imkanı ile öğrendiklerini tekrar edecek, bilgiyi eğlenirken sezgisel olarak kullanacak ve öğrenmeleri refleks haline getirecektir.